Vader ik begrijp U niet, maar ik vertrouw U. – de Mariazusters

Deze tekst staat op een briefje dat ik ooit eens kreeg van iemand uit mijn gemeente. Schot in de roos op dat moment, want ik snapte niet wat Gods plan was op dat moment. 

Dat kleine briefje met de tekst van de Mariazusters leidde me tijdens het schrijven van het Dank & Gebedsboek* naar onderstaande: 

Want net zoals de hemel hoger is dan de aarde, 
zo zijn mijn plannen hoger dan jullie plannen.
Mijn plannen gaan jullie verstand ver te boven.
De dingen die Ik doe, zijn voor jullie niet te begrijpen.

Jesaja 55:9 Basis Bijbel

Zijn er wel eens dingen die je niet begrijpt? Waarvan je denkt: maar Heer, hoe kan dit?

Ik denk dat iedereen wel situaties kent waarbij dit voorkomt. We snappen niet altijd alles in dit leven en kunnen het grote geheel niet altijd overzien. En eerlijk gezegd, wil ik dat ook niet eens altijd. ‘God is in control’ is wat ik dan bedenk, waar ik in ga staan. Mijn vertrouwen in Hem is groter dan de onrust die omstandigheden met zich meebrengen. Meestal dan. Dat wil ik in ieder geval wel.

5 Vertrouw met je hele hart op de Heer,
en vertrouw niet op je eigen wijsheid.
6 Overleg al je plannen met Hem.
Dan zal Hij je leven leiden.

Spreuken 3:5-6 Basis Bijbel

Ik hoop dan ook dat ik dat in de stormen van mijn leven ook zo daadkrachtig blijf zeggen:

Ik begrijp U echt niet altijd God, maar ik vertrouw U.

Misschien zit jij nu in een tijd waar je niks van begrijpt. Gaat je gezin, je kind of jijzelf door een moeilijke tijd. Misschien staan er keuzes op de stoep die je helemaal niet wilt moeten maken op dit moment. Of gebeuren er andere dingen die je niet begrijpt. Ik hoop dat je weet dat God altijd te vertrouwen is. Heer ik bid U, om elke mama die dit nodig heeft Uw liefde te laten voelen, zodat zij weten dat U erbij bent. Altijd. 

* Bovenstaande overdenking komt uit het Dank & Gebedsboek, een boekje waarmee je je gebedsleven een boost kunt geven en jezelf kunt trainen in dankbaarheid. Check ‘t boek hier. 

Foto: Madelien Ragsdale, Unsplash

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.