3 Reacties

 • Judith 15 juni 2019 at 18:11 Beantwoorden

  Wat een mooie en eerlijke bemoediging!

 • Walter van den Berge 16 juni 2019 at 18:33 Beantwoorden

  Vaak wordt er op mannen de “last” gelegd om verantwoordelijk te zijn. Dit wordt verwacht en vaak zelfs geëist. Deze verwachting gaat vaak gepaard met de verwachting dat de man ook het kind in zichzelf loslaat. Hier wil ik tegen pleiten.

  Ja, je moet “opgroeien”, verantwoordelijkheden dragen en er zijn voor anderen, maar laten we vooral ook kind blijven. Wees speels, wees creatief en wees impulsief! De mindset dat beide naast elkaar kunnen bestaan heeft mij zoveel vrijheid geschonken, zoveel meer bij mezelf gebracht en heeft mij zo veel meer gevormd tot de man die God in gedachten had toen hij mij schiep. Hier boven staat dat mannen met een Peter Pan syndroom niet volwassen willen worden. Ik denk dat er angst is om volwassen te worden vooral vanwege de angst het kind in jezelf dan niet meer mag bestaan. Zodra je beseft dat het kind: het speelse, het impulsieve kan blijven bestaan naast het dragen van verantwoordelijkheden en de zorg voor je gezin, zal de angst voor “opgroeien” afnemen. Dit schenkt (voor mij in ieder geval) vrijheid. Vrijheid die God volgens mij voor al zijn zonen voor ogen heeft.

  • Daniëlle Koudijs 16 juni 2019 at 23:47 Beantwoorden

   Hoi Walter,

   Zelfde geldt ook voor vrouwen hoor. ;-) Er staat ook nergens dat mannen niet speels mogen zijn. Wel dat vaders hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Net als moeders. Dat is in mijn optiek iets anders dan stoppen met spelen. Misschien is verantwoordelijkheid dragen in sommige gevallen juist wel nodig om vrij te kunnen spelen. Als een kind worden is juist de bedoeling. Vrij van problemen zodat je onbevangen, speels en vol geloof in het leven kunt staan.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *