Vanmorgen publiceerden we deel 2 in de serie vHet leek ons leuk om aan de serie van de vrucht van de Geest een gezinsmoment te koppelen. Zo publiceren we bij iedere vrucht ook een leuke DIY om met de kinderen aan de keuken- of tuintafel te maken. Vorige week hadden we een lekker Appeltaart-Havermout-Muffin recept voor jullie, maar voor vandaag hebben we iets anders bedacht 😉

Drankdekseltje van strijkkralen

Bij deze DIY heb je de volgende dingen nodig:

  • Een glas of beker
  • Meetlint
  • Strijkkralen
  • Rond strijkkralenbord
  • Strijk- of bakpapier
  • Strijkijzer
Een paar tips!

Sorteer van te voren de kleuren strijkkralen die je nodig hebt voor je drankdeksel. Dat scheelt heel wat zoekwerk tijdens het vullen van je strijkkralenbord. Ik heb gekozen voor watermeloen, dus in dit geval ging het om donkergroen, lichtgroen, rood en zwart.

Meet de diameter van je je drinkglas op (foto 2) en houd een centimeter marge bij het bepalen van de grootte van je drankdeksel (foto 3). Op deze manier weet je zeker dat ‘ie goed past.

Laat in het midden een gat over zodat je er een rietje doorheen kan steken. Gebruik je nooit rietjes? Dan kan je ‘m ook als onderzetter gebruiken 😊

Heb je geen velletje strijkpapier over? Gebruik dan gewoon een stukje bakpapier, dat werkt net zo goed.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.