Sta op en schitter… we hebben het zes weken gehad over allerlei thema’s, bekeken in het licht van die woorden uit Jesaja 60:1. En nu vandaag, terwijl ik aan het nadenken was over de aanbiddingset voor de kerstochtenddienst, lees ik Johannes 1:9. 

Want Hij die het echte Licht was, zou bijna komen. En het geeft aan ieder mens licht.

Jezus’ geboorte gaan we komend weekend vieren. Het licht dat Hij bracht, dat is het licht waarin wij elke dag weer mogen opstaan. Want het Licht is gekomen om nooit meer weg te gaan. Hij is gekomen om ons te helpen, om ons te laten zien wat juist is, om ons te omarmen met Zijn liefde. Hij is gekomen omdat God van ons houdt en Hij wist dat we zonder Jezus’ licht niet kunnen leven zoals God het heeft bedoeld. Dat heeft de geschiedenis van de Bijbel laten zien. En helaas is dit ook nog de realiteit van de dag.

Hoe dan ook, bijzonder dat de challenge afloopt vlak voordat de vierde adventskaars wordt aangestoken. Je zou denken dat ik dat precies zo gepland heb, maar nee. Dat is niet zo. Sinds dat ik twee kinderen heb is mijn geheugen een zeef en ben ik al bij als ik in mijn agenda de goede afspraken allemaal heb staan. Nadenken over wat er op deze dagen van het jaar allemaal echt gebeurt of gebeurd is… kan reden zijn voor oververhitting in mijn hersenpan denk ik. 😉

Maar toch. Terwijl ik verder las, ontdekte ik nog iets tofs in dit hoofdstuk. Eigenlijk iets wat we allemaal zouden kunnen doen. Jezus wordt achtervolgd door twee mannen, waarvan Andreas er één is. Hij is zo onder de indruk van Jezus, dat hij naar zijn broer Simon gaat en hem meeneemt naar Jezus. De ontmoeting die hij vervolgens heeft met Jezus is heel bijzonder, hij gaat met een nieuwe naam naar huis: Petrus. Levensveranderend moment dus waarna Petrus in het Licht heeft geschitterd voor anderen!

Misschien is het niet toevallig dat ik dit nu lees en met jullie deel. Misschien is dit nou wel juist waar het in deze tijd om gaat. Mensen kennis laten maken met Jezus, Die licht en hoop brengt. Een mooie kerstavonddienst of kerstochtenddienst is daar vaak bij uitstek geschikt voor. Ik ga toch maar eens nadenken over wie wij zouden kunnen meenemen komende kerstdiensten. Wie weet wat voor levensveranderende ontmoeting er gaat plaatsvinden en wie er nog meer mogen gaan schitteren. 🙂

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.