Jezus weet wat het is om mens te zijn – Wat we kunnen leren van de Hebreeën brief

Hebreeën brief in de Bijbel is geen makkelijke kost. Er wordt veel verwezen naar teksten uit het Oude Testament en er worden veel vergelijkingen gemaakt. Toch is het een brief die ons helpt in het begrijpen van ons geloof in Jezus en waarom Hij ons kan helpen volharden in geloof.

Door ons geloof in Jezus hebben we vrije toegang tot Gods aanwezigheid. We vallen niet meer onder de wet van Mozes. Juist dát wordt zo duidelijk gemaakt in de Hebreeën brief. Hij is dan ook geschreven voor de Joden in die tijd, die weer volgens de wet wilden gaan leven. De schrijver van Hebreeën (wie dat is, is onduidelijk. Een aantal vermoeden Paulus) legt juist uit dat Jezus’ offer genoeg was en geloof in Hem voldoende is.

De Hebreeën brief is te groot om helemaal te behandelen. Ik wil je wel aanmoedigen het in zijn geheel te lezen. In deze Weekly Devotional zoomen we in op het voorbeeld dat Jezus is geweest voor ons, en hoe we dat voor ogen mogen houden op onze weg door het leven als gelovige.

Blijf je ogen op Hem houden, ook al is de verleiding een andere kant op te gaan aanwezig. Of soms gewoon makkelijker. Hij is de weg, de waarheid en het leven. En Hij weet doordat Hij mens geweest is, als geen ander hoe moeilijk het voor de mens is omdat zuiver te blijven geloven. Hij kent de afleiding en misleiding van deze wereld. En toch is daar Zijn Genade. Ook voor jou, als moeder en vrouw. Elke dag weer.

Veel zegen deze week!

Groeten,

Daniëlle Koudijs

Dag 1

Lees Hebreeën 1:11-13

Door Jezus kunnen de mensen bij God horen. Jezus én de mensen die bij God horen, zijn allebei uit God geboren. Daarom schaamt Jezus Zich er niet voor om de mensen zijn broeders en zusters te noemen. 12 Jezus zegt namelijk: “Ik zal tegen mijn broeders over U spreken. Als we bij elkaar komen, zal Ik U met mijn liederen prijzen.” 13 En Hij zegt ook: “Ik zal op God vertrouwen.” En ook: “Hier ben Ik, met de kinderen die God Mij heeft gegeven.”

Geloof jij in Jezus als Zoon van God? Goed nieuws! Dan hoor jij tot Gods familie!

Je hebt dit misschien al wel vaker gehoord. Maar nu lees je het ook in de Bijbel. Jezus spreekt over jou, als Hij het hier heeft over broeders en zusters.

Reflectie:

Geloof jij dat, dat Jezus hier ook over jou spreekt?

Als niet, wat maakt dat je dit niet gelooft?

Geloven in Jezus, maakt je erfgenaam van God. “Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven.” (Johannes 3:36a) Geloof jij in Jezus, als de opgestane Zoon van God die voor onze zonden is gestorven? Ja? Spreek dan hardop uit: Ik ben een dochter van de Koning. Jezus heeft het in dit bijbelgedeelte ook over mij als Hij over broeders en zusters spreekt.

Hoe voelt het om dit hardop uit te spreken?

Gebed:

Misschien maakt deze eerste dag je onrustig, omdat je nog nooit zo stil hebt gestaan bij wat je gelooft. Of ervaar je juist een doorbraak in geloof, doordat je zo hardop uitspreekt dat je bij God hoort en dit ook vol geloof wilt. Leg alle onrust en blijdschap, onzekerheid en vragen bij Hem neer in gebed. God wil niets liever dan jouw oprechte woorden en jouw hart. Hij zal je rust geven als je het uitspreekt! En onthoud: geloven is een proces. Blijf lezen in Zijn Woord en blijf met Hem in gesprek door gebed. Stap voor stap!

Ben je al member? Klik dan hier! 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.