‘Van hard werken alleen word je niet rijk, je hebt de zegen van de Heer nodig’ las ik in Spreuken 10:22.

Juist na een tijd waarin ik heel veel aan het werk was, vind ik dit mooi om te lezen. Zonder zijn zegen zou ik mijn werk niet willen doen.

Toch is te hard werken iets waar wij heel goed in zijn. Marta is in de Bijbel misschien wel de bekendste nooit stilzittende doener. Haar zus kon de boel wat makkelijker de boel laten en koos in drukte voor oplaadmomentjes. Het beste deel koos ze, zei Jezus.

Opladen als moeder (en ook als vader) is superbelangrijk: we voeden de nieuwe generatie op en hebben daar energie voor nodig!

Je hoeft het niet te verdienen

In de tijd waarin we leven lijkt het erop dat je alles kunt verdienen. Of misschien wel dat je eerst moet presteren, voordat je mag ontspannen. Terwijl jezelf opladen en ontspannen belangrijk is om te kunnen presteren.

Ontspannen en opladen vinden veel moeders moeilijk. Vraag maar eens aan een moeder die je kent hoe zij nou écht ontspant en hoe ze dit elke dag kan inpassen in haar drukke schema.

Ook in de kerk kunnen we druk ervaren als er wordt gesproken over talentontwikkeling en dat je die niet voor niets gekregen hebt. Natuurlijk, je hebt talenten die je mag ontwikkelen en inzetten. Maar je hoeft Gods glorie niet te verdienen. Zijn licht en zijn liefde heb je al gekregen, om niet. Over mij en jou schijnt Jezus al. Je hoeft er alleen maar in op te staan. Vanuit daar ga je vanzelf geven.

Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer. Jesaja 60:1

Hoe werkt dat opladen dan?
Opladen is niets meer dan dingen doen waar je energie van krijgt. Pas alleen op dat het geen dingen zijn die al een inspanning op zich zijn. Een telefoon laadt immers ook het snelste als je hem gewoon aan de lader legt. Als je er ondertussen mee gaat bellen, gaat het langzamer.

Je laten verlichten door God is dan ook niets meer dan bij Hem zijn. Bijbellezen, met anderen praten over geloof, boeken lezen over thema’s, preken luisteren, naar de kerk gaan, bidden. Daar dwars doorheen kan Zijn licht op ons schijnen.

En zolang wij in Zijn licht blijven opstaan en tijd met God doorbrengen, gaan we stralen. Als moeder, vrouw én gezin. Ook in de meest ingewikkelde situaties.

Ik heb daar helemaal geen tijd voor, dat opladen
Voelt het als nog iets dat je moet doen? Vind je het sowieso lastig om je op te laden? Maak de balans eens voor jezelf op. Die kan best zoek zijn. Maar weet dat God Genade heeft en je juist door transparant te zijn écht kan helpen.

Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.
2 Korintiers 12:9

Ik weet uit ervaring dat als je tegen God eerlijk bent over hoe het gaat, Hij jou zal leiden op jouw weg als moeder en je je talenten laat gebruiken en ontwikkelen op de plek waar je bent zodat je leven getuigt van Gods aanwezigheid. Wat een voorbeeld is dat voor je kinderen!

P.S. Mom Squad Members: de afbeelding staat als download in de online omgeving! 

Je door de dag voldoende opladen en tijd met God doorbrengen is voor veel moeders moeilijk. Vinden wij zelf ook regelmatig. Om je hiermee te helpen hebben we de masterclass ‘Opladen voor mama’s, hoe dan?!’ in samenwerking met lifecoach Hanna Cremer Eindhoven ontwikkeld. Benieuwd naar deze masterclass? Check onze agenda!

P.S. 2

Sta op en schitter

Met deze tekst begon Power to the Mama’s. Ik kreeg ‘m begin 2016 toen ik bijna burn-out met een refluxbaby en een peuter thuis zat. Hoezo schitteren, er valt niks te schitteren, dacht ik toen. Maar God liet mij elke dag zien dat de eerste twee woorden het belangrijkste waren:

Sta op.

Door elke dag weer op te staan en mijn dag in Zijn handen te leggen (ook al was het door een kort gebed: ‘Help mij Heer’), kon ik mijn baby voeden. Had ik energie om broodjes te smeren voor mijn peuter. Had ik hoop voor een betere toekomst en dat Jesse z’n reflux zou verdwijnen.

En na een tijdje merkte ik dat er in mijn hart iets veranderde. Met elke week die volgde kon ik meer en begon ik te snappen dat ‘Sta op’ betekende dat ik kon schitteren op de plek waar ik op dat moment was. Als ik met Jezus optrok.

Niet door wat ik deed. Maar door Zijn licht dat er al was. Laat je opladen door Hem, daarmee schijn je het mooiste de wereld in!

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.