Herinneringen maken, zo belangrijk. In het nieuwe boek #powertalks voor mama’s (rond begin mei in de winkel) staat de quote:

The best things about memories, is making them. 

Bij die quote vind je de column “Weet je nog?” Ik citeer hier een kort stukje uit die column (pssst… tegelijk een mini sneakpeek in het boek dus!):

“Herinneringen maken zit hem volgens mij echt niet in elke week naar een nieuw pretpark, museum of restaurant. Volgens mij zit het hem meer in de verbinding die je met elkaar hebt. Ik heb net zulke mooie herinneringen aan een spelletjesavond thuis, als aan die dag bij dat landgoed. We waren op beide momenten écht met elkaar.”


Echt met elkaar zijn

Het echte met elkaar zijn. Hoe ziet dat er voor jou uit? Ik merk de laatste tijd dat ik een nieuw concept aan het bedenken ben als het gaat om “echt met elkaar zijn”. Waar ik eerst regelmatig telefoontjes pleegde of in de auto mailtjes beantwoordde als we samen weg waren, wil ik nu meer onverdeelde aandacht. Voor die man achter het stuur (hoe cliché), de kinderen op de achterbank en soms ook de hond achterin.

En dat betekent dat ik mijn telefoon wat vaker thuis laat of hem doorschakel naar een toestel dat alleen kan bellen of smsen. Maar vooral betekent het dat we dingen gaan doen samen. Spelletjes, eropuit, samen koken, naar het bos, een ritje in de bus of in de trein. De jongens vinden het heerlijk de wereld te ontdekken. En bij elk nieuw ding dat ze ontdekken kan ik intens genieten. De brede grijns op een gezicht, de schaterlach van enthousiasme, de stilletjes om zich heen kijkende kleuter vol indrukken. Ik wil gewoon meer met ze lachen.


5 redenen waarom het nou zo belangrijk en fijn is, om met elkaar leuke dingen te doen:

  • Het focust de aandacht op iets anders dan het hectische mama-in-actie-bestaan
  • Je bouwt aan de relatie met je kinderen en je partner
  • Het geeft energie voor later, als je terugdenkt aan die mooie herinneringen
  • Het bouwt credits op
  • Door met elkaar te lachen maak je het stofje endorfine aan, jaja, het gelukshormoon

Ooit gemerkt dat je er na een dag leuke dingen doen weer tegenaan kan? Je bouwt een soort van credits op als je het leuk hebt met elkaar. Een extra aanraking, een dikke knuffel en een kus helpen het liefdeshormoon op gang. Plezier maken activeert het gelukshormoon endorfine. En die helpen allebei ontspannen. Fijn he, hoe moeder natuur dit heeft bedacht?


Sunday Funday

Zondag is voor ons de perfecte dag om samen leuke dingen te doen en te genieten van elkaar. In de middag na de kerk, of soms de hele dag. We bekijken het per week en hoeveel behoefte er is aan een relaxte ontspannen dag. Dat we op zondag regelmatig iets leuks doen, betekent absoluut niet dat we elke week geld uitgeven aan dit leuks. Een bezoek aan het bos, fietsen langs de woonboten, naar een nieuwe speeltuin in een andere buurt… het zijn allemaal dingen die gratis zijn. Een ritje naar de kust kost alleen benzine en parkeergeld als je een tas met lunch en lekkers meeneemt. Al kunnen die parkeerkosten best oplopen daar aan de kust… 😉

We zijn nu aan het sparen voor een Museum Jaarkaart voor het hele gezin. Mads is toe aan ingewikkeldere zaken en zolang er genoeg te zien valt krijgen we Jesse ook wel mee. Zo’n jaarkaart lijkt ons wel een goede investering in de algemene ontwikkeling van ons gezin en onze kinderen. Kunnen we ons in ieder geval een beetje beter voorbereiden op alle vragen die Mads de komende jaren gaat stellen nu hij naar school gaat. Maar vooral lijkt het ons gewoon heel tof regelmatig een leuk, interactief museum te bezoeken met elkaar. De reis er naartoe (het liefst natuurlijk ook met de trein), het wandelen door een nieuwe stad, dorp of andere omgeving, al het ‘anders’ dat we tegenkomen op zo’n dag. Genoeg materiaal voor leuke momenten en mooie herinneringen.


Tijd met je gezin is goed voor je behoefte aan me-time

You say what? Ja. Je leest het goed. Vriendin Sharon schreef daar vorige week iets treffends over op haar eigen blog:

“Met kleine kinderen vind ik het soms ook best zwoegen, en ik ontdekte dat ik niet meer me-time nodig had, maar vooral meer leuke, gezellige tijd samen, waar het allemaal net wat makkelijker gaat en waar we allemaal plezier aan beleven.”

Je leest het hele artikel hier:

Gezinsuitjes voor een gezond gezinsleven

Start making memories

Maak je eigen gezinstradities, blokkeer elke week of elke twee weken een dag(deel) in je agenda voor alleen jullie. Laat je inspireren door anderen. Inspireer anderen door jouw verhaal.

Over een paar jaar (want de tijd vliegt voorbij zegt men) gaan mijn jongens alweer de deur uit. En als de broers dan op hun studentenkamer zitten en samen een biertje drinken, wil ik dat ze terugkijken op mooie herinneringen en zeggen tegen elkaar: “Weet je nog?”

Foto: unsplash 

#Powertalks voor mama’s is een inhoudelijk en bemoedigend boek voor alle moeders die weinig tijd hebben. Dit boek wil je inspireren, bemoedigen en laten weten dat je niet de enige bent die soms (of vaak) tegen dingen aanloopt. De eerlijke en oprechte verhalen van andere moeders maken duidelijk dat moeder-zijn een mooie taak is, maar dat de perfecte moeder niet bestaat. Kortom: een fijn boek om te lezen op de wc, tijdens het koken of op een rustig moment met wat drinks & bites!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.