4 Reacties

 • Marjanne 10 juli 2019 at 19:52 Beantwoorden

  Geweldig om te lezen dat je je hart volgt en niet de verwachting van een maatschappij of persoon!
  De vraag is of je kwetsbaarder bent of dat je eerlijk bent naar jezelf waar jij en je gezin gelukkig van worden!
  Ik heb er ook voor gekozen toen mijn 2e ongeveer een jaar was dat3 dagen werken niet match met de manier waarop ik moeder wil zijn. Ik ben op zoek gegaan naar een baan voor 2 dagen en ben God zo dankbaar dat ik daarmee een enorm cadeau als baan heb gekregen en nu tijd heb voor mijn kinderen!! Nu ben ik zwanger van de derde en heb ik ook heel duidelijk aangegeven dat ik mijn standaard verlof te kort vind en dat ik wil gaan opbouwen. Hoe dat eruit ziet, dat weet ik nu niet.dat ligt eraan hoe de gezinssituatie op dat moment is!! Ik voel me zo bevrijd en dankbaar dat ik daarvoor mag kiezen ipv mee te doen met de maatschappij!
  Geniet van je kinderen, ik ben blij dat ik hen nu meer rust kan geven!! Later krijgen ze wellicht nog genoeg onrustige momenten

 • Emma 25 juli 2019 at 20:04 Beantwoorden

  Hier vier (jonge) kids en weetje, ik ervaar élk eerste jaar van een kind (zeker als je meer kids hebt rondlopen) als een intensief jaar. De meeste dingen gaan hier volgens een boekje hoor, maar een baby vereist gewoon aandacht. Het eerste jaar is een jaar waarin je tijd moet reserveren. Voor je baby. Ik heb vorig jaar bij de vierde zelfs een jaar ouderschapsverlof opgenomen en hier heb ik geen seconde spijt van gehad. Nu is ze dik een jaar en zijn we weer op ‘stoom’.
  En van de week dacht ik ineens; wat heeft God het eigenlijk mooi gemaakt. In dat eerste levensjaar kun je als moeder niet zo goed ‘uitvliegen’, en ben je veel op je ‘nest’. En laten nu net baby’s hun mama’s zo hard nodig hebben!

 • Emma 25 juli 2019 at 20:07 Beantwoorden

  En inderdaad, na een jaar is ook pas mijn eigen hoofd en lijf weer op stoom… Neem de tijd, hoe niet leuk soms ook als je er in zit. En als deze tijd weer voorbij kijk je er met weemoed op terug, haha.

 • Wendy 30 juli 2019 at 23:48 Beantwoorden

  Oh, ik herken me volledig in deze blog. Ik had het zelf geschreven kunnen hebben! Ben ook uit de ratrace van het leven gestapt en heb gekozen voor mijn gezin! Luister naar je hart….

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *