Vanmorgen zag ik de tekst uit de header in de YouVersion bijbelapp voorbij komen. Het raakte mij. Het zette mij temidden van het geluid dat spelende kinderen produceren even helemaal stil. En ik voelde en hoorde even alleen een hartslag, dat me terugbracht naar het hart van God.

De laatste tijd is de agenda weer goed gevuld hier. Wat is het makkelijk om je te verliezen in alle dingen die moeten. En wat is het makkelijk om voorbij te gaan aan simpel dankbaar zijn voor alles. Drukte en korte nachten maken soms een monster van mij, schreef ik al eens eerder. En doe ik alles dan nog zo tot eer van God? Ik bedoel, is my state of mind dan eentje die in de sfeer van aanbidding zit? Ik denk op die momenten niet altijd.

Power to the Mama’s is ontstaan vanuit een hartsverlangen dat God in mij plantte. Om het leven en het moederschap in een breder perspectief te zien. Dat het niet gaat om wat we doen, maar bij Hem zijn. Schitteren in Zijn Licht. Toegewijd aan Hem. En nee, dat betekent niet dat je altijd alles perfect hoeft te doen. Dat kunnen wij proberen, maar dat lukt niet. Gelukkig is Gods Genade daar en is Zijn Geest er om ons te helpen. Die Geest zorgt voor onze harten, voor onze huizen vol Liefde en Licht. Tijd doorbrengen met Hem is daarom zo belangrijk. Daarom de nieuwe challenge. Daarom de Moms United Groups. Daarom Power to the Mama’s. Niet onze of mijn power, maar ZIJN Power, in ons hart, ons huis en onze omgeving.

Mijn verlangen is om elke dag dicht bij Hem te leven. Om dat als eerste prioriteit te stellen. De dag beginnen met Hem, in plaats van net vijf minuten te laat m’n bed uitkomen lijkt me weer een goed resetmomentje. Vanaf morgen staat de wekker ietsje vroeger.

Het thema voor de M.U.G. in oktober is toegewijd moeder zijn. Het bijbelgedeelte uit Kolossenzen dat volgt op de tekst uit de header wordt hierin ook gebruikt. Hieronder lees je er een klein stukje over. Iedereen die dit materiaal gebruikt in hun moedergroep kent het al. Voor wie het nog niet kent, je kunt het via onderstaande knop downloaden.

Toegewijd. Het woord betekent volgens de Van Dale dit:

toe·ge·wijd (bijvoeglijk naamwoord)
1 zich erg inspannend voor een zaak of persoon

Toegewijd moeder zijn, betekent in deze context dat je je erg inspant voor het moeder zijn. Moeders zijn over het algemeen toegewijd aan hun kinderen. We willen het allemaal zo goed mogelijk doen, het liefst nog perfect. En naast de perfecte moeder, willen we vaak ook nog een hoop andere dingen goed doen.

Toewijding in deze tijd

Ergens helemaal voor gaan, overal 100% leveren, geen steken laten vallen en vooral niet falen. Dat is een beetje wat toewijding in de context van onze maatschappij betekent. Voordat je het weet is toegewijd moeder zijn hetzelfde als toegewijd aan je gezin, aan je man, aan je werk, de kerk, je vrienden, de sport én… aan alles dus. Overal wordt volle commitment gevraagd. Vaak wordt het niet hardop uitgesproken, maar is het een ongeschreven regel. Het kan de druk op alles in ieder geval aardig opvoeren.

Maar wat is toegewijd moeder zijn nou echt?

Toewijding in de Bijbel

Toegewijd moeder zijn begint bij het begin: God. Heb God lief boven alles. Doe wat Hij vraagt. Doe voor anderen wat je zelf zou willen dat zij doen voor jou. Wees dankbaar.

Het zijn allemaal kreten uit de Bergrede (vanaf Mattheus 5). Toegewijd moeder zijn begint volgens ons zoals bij alles bij de bron: God. Toegewijd zijn aan Hem, Hem dienen en doen wat Hij vraagt. Maar ook alles doen alsof je het voor God doet (Kolossenzen 3:23-24). Dat wat je doet is eigenlijk een vorm van aanbidding.

 Tijd om even stil te staan

Wat vind jij van de verwijzing naar de bron, dat toegewijd moeder zijn begint bij toegewijd zijn aan God?

Op welke manier kun je jouw moederschap zien als aanbidding?

Lees meer M.U.G.-materiaal via bovenstaande knop. Check hier meer info over de Moms United Groups!

Benieuwd naar de nieuwe Sta op en Schitter stille tijd challenge ‘Huizen vol Liefde, Huizen vol Licht? Je vindt hier meer info.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.