Hebben jullie al gemerkt dat het lente is? Bij ons in de tuin staat de magnolia bijna helemaal in bloei. Zitten er mooie witte bloemen aan de clematis op de schutting en bloeien de narcissen al bijna uit. Het gezaaide gras begint te groeien (onze tuin leek van de winter wel een maanlandschap met plukken gras en aarde, door onze hond die het leuk vindt om te graven en de trampoline die de zon deels weghoudt), de tuintafel en stoelen zijn schoon en de voorjaarsschoonmaak in huis staat al op mijn lijstje. Laat dat mooie weer maar komen.

Maar met dat mooie weer gebeurt er ook altijd een hoop in mijn hoofd. In het voorjaar ontstaan er nog meer ideeën dan ik al had. En er vindt altijd een soort shift plaats. Alsof ik me een jaar wijzer, volwassener en ervarener voel ofzo. En dat zorgt er meestal voor dat ik toe ben aan een nieuwe stap. Zo ook nu.

Twee jaar

Het is twee jaar geleden dat ik begon aan het blogavontuur. Ik zat bijna burn-out thuis en moest iets doen om m’n dagen te vullen. God zei: Ga maar delen. Er zijn meer moeders die bemoedigd willen worden met eerlijke verhalen en mijn Power. Power to the mama’s dus. En zo geschiedde. Inclusief boekidee om nieuwe moeders te helpen met eerlijke verhalen over de eerste drie maanden na de bevalling. Het Kraamjournal ligt nu bijna een half jaar in de winkels. Bizar eigenlijk hè, maar zo gaaf.

Na het Kraamjournal volgde het Dank & Gebedsboek. Een superleuk middel om je gebedsleven mee te structureren. En over twee weken komt het boek #Powertalks voor mama’s van de drukker om vervolgens weer duizenden mama’s te bereiken met opbouwende verhalen. Dat hoop ik in ieder geval wel. 😉

Het waren in ieder geval twee leuke, bijzondere en overweldigende jaren hard werken. En dat heb ik alleen kunnen doen doordat God Zijn zegen erop rust en er mensen kwamen helpen. Daar ben ik zo dankbaar voor. Echt, ik ben elke keer weer flabbergasted over hoeveel moeders we maandelijks bereiken en hoe groot de behoefte aan ‘ons platform’ is. Samen met een team vrijwilligers hebben we echt mooie dingen gedaan. Stille tijd challenges, Huizen vol liefde, Huizen vol licht voor het hele gezin, een MAMA Event, Faith Mama workshops en over drie weken vlieg ik samen met een aantal andere mama’s naar Italië voor een Faith Mama Relax Weekend. Ben ik eerlijk gezegd ook wel zelf even aan toe. Ik lieg niet als ik zeg dat ik de afgelopen anderhalf jaar zo’n 30u per week met dit supertoffe platform bezig ben geweest en het soms echt spannend was of dingen weer (financieel) zouden lukken. Maar ik vertrouw op wat God in mijn hart legt, en dat het dan goed komt. Tot nu toe steeds gebeurd. 😉

Nieuwe koers

Zoals ik al omschreef ben ik toe aan een nieuwe stap. Sta op en schitter is de basis van onze website, hoe het begon. Mijn en ons doel is om moeders te bemoedigen, te motiveren, inspireren en activeren met Gods Woord en Waarheid. Zodat ze mogen schitteren als moeder, in hun gezin en (als dat kan) daarbuiten ook als vrouw. Het delen van eerlijke verhalen (blogs) met een blik naar boven waren tot nu toe onze hoofdactiviteit. Afgelopen jaar zijn daar boeken en offline activiteiten bij gekomen. Nu is het tijd om daarmee verder te gaan en dat uit te rollen. Meer workshops en offline projecten gaan hopelijk dit jaar komen. Een stap in geloof, want die dingen verder ontwikkelen kost tijd en geld.

Nieuwe challenges!

Wat we gaan doen? De Faith Mama Workshops gaan we verder uitrollen. Er komt binnenkort een offline ‘Moms Prayer Challenge’ met de thema’s Bid, Wacht, Vertrouw en Ontvang gekoppeld aan de Vrucht van de Geest. Je krijgt hierbij een werkboekje met overdenkingen en reflectievragen en gebedskaarten. Supertof wordt het.  Vanaf volgende week kun je je hiervoor aanmelden.

Ook komt er binnenkort (september) ook een ‘#Powerboost voor mama’s’ challenge waarbij je aan de slag gaat met relaties (ook voor alleenstaande mama’s), opvoeden, balans en geloof waardoor je handvatten krijgt om meer tijd en ruimte te maken voor die onderdelen in je leven. Welke moeder wil nou niet meer balans, meer tijd voor zichzelf en meer zien van God’s glorie? 🙂 Deze challenge is gekoppeld aan de dossiers uit het boek #Powertalks voor mama’s.

Beide programma’s duren vier tot acht weken waarbij je door middel van o.a. geprint materiaal, mailcontact en contact in een besloten groep kunt groeien en schitteren in jouw rol als moeder.

Minder tijd

Als je bovenstaande leest zou je het niet denken, maar ik heb besloten minder tijd te gaan besteden aan alle regelzaken voor Power to the Mama’s. Ik merk echt dat God me laat zien dat het tijd is om meer te creëren en er meer voor het gezin te zijn (niet dat ik nu altijd afwezig ben, maar ik wil graag de denkknop voor PTTM ook eens echt uit kunnen zetten). En binnenkort ga ik ook weer meer werken. Mijn sabbatical van school zit er bijna op. 😊

De focus komt dan ook op alles wat te maken heeft met onze pijlers. Samenwerkingen kosten veel tijd en gaan we alleen nog aan als het rendabel is. Social Media kost veel tijd, daar ga ik vaste reactiemomenten voor instellen. Net als voor het beantwoorden van mijn mail en redigeren van teksten. 😉 Taken delegeren en uitbesteden waar mogelijk, zoals nu ook met de coördinatie van de Moms United Groups (Esther doet dat fantastisch). Dan krijg ik weer meer tijd om te creëren en te schrijven, want dat schiet er nu vaak bij in. En dat wil ik niet, want daar ben ik juist zo goed in en dat maakt het platform nog waardevoller en beter. Focus op het beste, minder van alles dus. Gelukkig komt er voldoende waardevolle content binnen door onze fantastische bloggers. Wat is het fijn dat zij hun tijd willen stoppen in dit platform. Ik hoop dan ook dat we in de volgende stap net zo succesvol blijven in het bereiken van moeders, met de oude vertrouwde gratis content online en de nieuwe (niet altijd gratis) content online en offline. Superspannend, maar zo waardevol.

Gelukkig, we stoppen niet!

Nee! Ik zou niet eens meer weten hoe het voelt, zonder Power to the Mama’s. We worden gewoon volwassener, gezonder en groter. Zoiets. Alleen maar goed denk ik. Dingen loslaten hoort daar ook bij. Maar er komt focus voor terug. En wat je aandacht geeft groeit. Zeker als God het leidt!

Mijn grote dank gaat dan ook uit naar jullie. Want door jullie enthousiasme en betrokkenheid, zijn we nu waar we zijn. Blijf vooral met suggesties, feedback en ideeën komen. Want we willen met elkaar maken waar we met elkaar behoefte aan hebben. ❤️

Wil je nou helpen Power to the Mama’s draaiende te houden? We zoeken nog een sterke (online) redacteur die goed is in tekstredactie en onze blogs wil redigeren. Dat scheelt mij zo’n 6u per maand. 😉 Schrijfopleiding/ervaring met redactiewerk is een must. Mail je motivatie en cv naar info@powertothemamas.nl Let op: dit betreft een vrijwillige functie. 

Gebed is altijd welkom. Bidden kan voor: de juiste koers, Gods stem goed verstaan, het bereiken van moeders die Zijn Power kunnen gebruiken en eerlijke verhalen willen, financiën, meer bereik en verkoop van de boeken die we hebben uitgebracht. Heb je een woord of indruk die je wilt delen? Mail hem naar info@powertothemamas.nl

Wil je zaaien in het werk wat wij doen? We zijn geen groot commercieel platform met veel externe reclames en banners en dat willen we ook niet worden. Je steunt ons door aankopen in onze shop, meedoen aan activiteiten of een gift. Dat laatste vinden wij natuurlijk helemaal tof en bijzonder, als je je geld wilt investeren in duizenden andere mama’s! Je kunt hiervoor heel makkelijk onderstaand donatieformulier voor gebruiken. Hartelijk dank!

Naam

Project

Bericht

Bedrag €*Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.